410021 Nagyvárad / Oradea, Piața Regele Ferdinand I., Nr. 6., Bihor, RO
Facebook
Youtube
Instagram

Előadások

A. P. Csehov

Apátlanul


Szigligeti Színház Nagyvárad


Csehov tizennyolc évesen írja meg első darabját, amelynek főhősét gyakran hasonlították Hamlethez és Don Juanhoz is. Maga a szerző is páhuzamot von saját szereplője és a két figura között. Van néhány lényeges különbség: nem királyi udvarban vagyunk, hanem egy sivár kisvárosban. Nem intrika, hanem kétségbeesés hatja ezeket az embereket. Nem egy herceget látunk vagy egy nagyszabású provokátort, hanem egy falusi tanítót. Csehov főhőse, Platonov közülünk való, családos ember, felesége van és egy fia, mégsem apa. Talán férfi, talán filozófus, talán ember.

Botos Bálint Nagyszalontán születtet és nőtt fel. Marosvásárhelyen színészetet, majd Kolozsváron rendezést tanult. Dolgozott a Râmnicu Vâlcea-i Anton Pann Színházban, a kolozsvári Váróterem Projekt nevű független társulatnál és a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színházban, mindezek mellett pedig óraadó tanár a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem Magyar Színházi Intézetének színművészet szakán.


Szereplők: Gajai Ágnes,  Hunyadi István, Trabalka Cecília, Balogh Attila, Fodor Réka, Dobos Imre, Szotyori József, Pitz Melinda, Kardos M. Róbert, Sebestyén Hunor, ifj. Kovács Levente, Bodnár Attila, Szabó Eduárd, Csatlós Lóránt
Rendező: Botos Bálint
Díszlet- és jelmeztervező: Bajkó Blanka Alíz
Zene:Bocsárdi Magor
Ügyelő: Joó Emília
Súgó:Țentea Katalin