410021 Nagyvárad / Oradea, Piața Regele Ferdinand I., Nr. 6., Bihor, RO
Facebook
Youtube
Instagram

Hírek


Hírek / 2019.01.15.

A II. MAFESZT stúdióelőadásai

Ismét színházi fesztiválra invitáljuk a nagyváradi közönséget: 2019. január 22-26. között a Szigligeti Színház ad otthont a II. Mafesztnek, a Magyar Színházi Szövetség (MASZÍN) szakmai találkozójának. A fesztiválon hat színház tizennégy előadását láthatja a közönség, ugyanakkor workshopokra és koncertekre is sor kerül.

A Mafeszt stúdiótermi előadásainak sorát az Idegen című előadással a Nagyvárad Táncegyüttes indítja. Az előadás január 22-én 17 órától látható majd, „Az előadás a szent és a profán ellentétén keresztül világít rá azokra a jellemváltozásokra, ami a hiten, befolyásolhatóságon, áldozathozatalon keresztül történhet meg az emberekben.” – így szól a leírás. Rendező-koreográfusa Györfi Csaba.

Az Aradi Kamaraszínház követi a sort Sonkamenüett című darabjukkal, melyet rokokó musical-ként határoznak meg. Tapasztó Ernő rendezésében, Tege Antal szereplésében láthatjuk a zenés előadást: „A Stratégia két sonkára első formája regény, az ebből létrehozott monodrámát, amely tulajdonképpen egy, a vágóhídi kivégzés előtt álló, herélt kandisznó elmélkedéseit mutatja be nyersen és cinikusan, az avignoni költő, Pierre Chabert állította színpadra Cousse főszereplésével.” A békéscsabai Jókai Színházzal közös produkciót január 23-án láthatja a közönség, 18 órai kezdéssel.

Január 24-én a Szigligeti Társulat mutatkozik be a stúdiótérben: 17 órától az Apátlanul című előadást tűzik műsorra, amelyet Botos Bálint vitt színpadra: „ Csehov főhőse, Platonov, közülünk való, családos ember, felesége van és egy fia, mégsem apa. Talán férfi, talán filozófus, talán ember.”

A negyedik stúdiótermi előadás a II. Mafeszten a Tizenöt próbálkozás a színészetre lesz, amelyet a Harag György Társulat hoz el Nagyváradra, rendezője Tom Dugdale. Az előadás központi kérdéskörét így határozza meg a társulat: „Hatházi András és Tom Dugdale előadása a színész tudathasadásos  állapotáról – estéről estére szüntelenül hazudunk és igazat mondunk.” Az érdeklődők január 25-én 17 órától nézhetik meg az előadást.

Az ötödik és egyben utolsó stúdiótermi előadás a szatmárnémeti és a temesvári színházak koprodukciója lesz, melynek címe Burundanga, avagy a maszk, a baszk meg a cucc, a rendező Csábi Anna. „Jordi Garcelan kortárs katalán drámaíró és műfordító színművei valós időben, egyetlen helyszínen játszódnak, lehengerlő humorral, miközben alig észrevehetően társadalmi kérdéseket kínálnak megvitatásra.” – szerepel a darab leírásában. Az előadásra január 26-án 17 órától várjuk nézőinket.

Az előadásokra jegyeket a Szigligeti Színház jegypénztárában válthatnak az érdeklődők, minden hétköznap 14-19 óra között, illetve az előadások előtt egy órával. Részletes programot és további információkat keressék honlapunkon (http://mafeszt.szigligeti.ro/index) vagy Facebook oldalunkon (https://www.facebook.com/MAFESZT/).